Celerové karbanátky
Suroviny (6 porcí):
400g celeru
100g tvrdý sýr
1 svazek petržele
3 ks vejce
6 lžic ovesných vloček
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžička majoránky
olej
sůl a pepř
Postup:
1. Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Sýr nastrouháme nahrubo, petrželku nasekáme najemno.
2. Vše dáme do větší mísy, přidáme vejce, vločky, mouku, majoránku, sůl i pepř a dobře promícháme. Vznikne lepkavá, ale tvárná hmota. Pokud je příliš řídká, přidejte lžíci mouky.
3. Vlhkýma rukama tvarujeme silnější placky a odkládáme je na talíř.
4. Pánev potřeme olejem a placky smažíme z obou stran dozlatova, z každé strany asi 2 minuty.