Jdi na obsah Jdi na menu

Boloňské špagety

6. 2. 2023

Suroviny:

 500g špaget

img_0643.jpg 2 lžíce cukru

 6 stroužků česneku

 sůl a pepř

 1 ks větší cibule

 1 konzerva rajčat

 500g mleté vepřové maso

 olej

 

Postup:

1. Na pánvi si rozehřejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme nasekaný česnek a minutku restujeme.

2. Přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud nebude maso téměř hotové. Maso osolíme, opepříme a přidáme sůl a pepř.

3. Zalijeme to rajčaty v plechovce a dochutíme cukrem. Můžeme podle chuti ještě přidat prolisovaný česnek.

4. Hotovou boloňskou omáčku promícháme s uvařenými špagetami, dáme na talíř a posypeme nastrouhaným eidamem nebo parmezánem.