Jdi na obsah Jdi na menu

Celerové karbanátky

7. 2. 2023

Suroviny (6 porcí):

 400g celeru

 100g tvrdý sýr

 1 svazek petržele

h389w574t--3-.jpg

 3 ks vejce

 6 lžic ovesných vloček

 2 lžíce polohrubé mouky

 1 lžička majoránky

 olej

 sůl a pepř

 

 

Postup:

1. Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Sýr nastrouháme nahrubo, petrželku nasekáme najemno.

2. Vše dáme do větší mísy, přidáme vejce, vločky, mouku, majoránku, sůl i pepř a dobře promícháme. Vznikne lepkavá, ale tvárná hmota. Pokud je příliš řídká, přidejte lžíci mouky.

3. Vlhkýma rukama tvarujeme silnější placky a odkládáme je na talíř.

4. Pánev potřeme olejem a placky smažíme z obou stran dozlatova, z každé strany asi 2 minuty.